Mexiko v kuchyni

10. 06. 2008 | † 30. 09. 2015 | kód autora: w2u
Opet je u nas Pedrova maminka...jeji znela spanelstina rezonuje celym bytem a jen tak neprestane. Prisla zkontrolovat, jestli Pedro dobre uvaril veceri, nebo buh vi, pac chodi vlastne kazdy den a ja se to snazim respektovat, protoze holt jine rodiny, jine zvyky, ale teda jak je tak slysim mluvit, tak si rikam, ze se spanelsky nemuzu naucit dostatecne nikdy. Na druhou stranu pozoruju male uspechy.
Pedrova mama ma totiz celkem dost spatnou anglictinu, coz na to, ze zije a pracuje v USA uz 13 let a ma obcanstvi, je celkem paradoxni, ale asi bezne. Ale snazi se se mnou mluvit anglicky, ona by si evidentne fakt rada se mnou povidala a tak vesele svitori a kombinuje anglictinu a spanelstinu a myslim, ze mi vubec ale vubec nerozumi, ale hezky si pokeckame vzdycky, dneska mi vehementne navrhovala, ze spolu pojedeme ve stredu nakupovat, no tak uz abych se na to zacala psychicky a fyzicky pripravovat, protoze me tahle dvojjazycna komunikace celkem vycerpava.
A zvlast behem dnu jako byl dnesni, pac jsem mela do 7 do rana nocni a strala se o Thyera (uz jsem to snad nekde psala, ze je to kvadraplegik) a pak hned jela do dalsi prace. Nekdy si rikam, jak jsem se fakt hezky zzila s tim americkym zivotnim stylem. Mam pocit, ze pro ne je to normalni, takhle hodne pracovat,Kazdopadne ve finale me tech vice nez 30 hodin bez psank udolalo a usla jsem u Simpsonu a nebyla jsem schopna uvazir veceri, takze se toho chopil Pedro.
No a timhle oslim mustkem jsem se vlastne chtela dostat k tomu, o cem jsem chtela psat, teda k jidlu zase. Pac to neni sranda varit takhle multikulturne a je to hodne o kompromisech. Myslim, ze treba v mexicke kuchyni vubec tolik nepouzivaji cesnek jako my, resp. ja. A nektere jidla neznaji vubec, jako treba spenat nebo leco, to Pedro mrkal, ale snedl. Hlavni problem je ale u nas maso. Ja ho rozhodne nepotrebuju kazdy den, Pedro ano. Ja jim jen kureci a on by jedl jen hovezi. Jenze mne hovezi pripada jako strasna ztrata casu a vlastne ani neni tak dobre a vubec, proste na nej z domu nejsem zvykla, coz se samozrejme neda rict o Americanech, kteri ho do sebou cpou porad.
No a tak skoro kazdy den resime tohle dilema a kdyz si pedro stoji za hovezim, tak ho musi varit sam. A ja u toho nesmim byt. Mne dela faktnekdy fakt problem koukat se, jak vari nekdo jiny a dela vsechno jinak a spini celou mnou vydrhnutou kuchyn. Takze pak dela takove tajne tahy, ze ve chvili, kdy Pedro na chvili odvrati zrak, tak dosoluju, dochucuju atd:) Ale ma to vyhody, mexicke jidlo z prvni ruky.
Mexicke jidlo je totiz strasne dobre. Vim, ze i u nas par restauraci je, ale ja jsem nikdy pred tim nemela nejakou chut nebo zajem, pac jsem vlastne ani nevedela, co to obnasi a navic to v CR je docela dost predrazene. Tady je ale mexickych restauraci kupa, zrovna jedna nejvyhlasenejsi v Lincolnu, je hned vedle nas (uz jsem rikala, ze bydlime v hispanskem sousedsti?). No a od dob, co jsme byli v Mexiku jsem si to jidlo zamilovala. Az na to, ze pokud je moznost tak volim kureci variantu, coz je trochu americka zhyralost. Nekdy bych o tom mela vic a dat se i fotky. Ale to az jindy, protoze Pedro prave dovaril, takze se podavaji hovezi masove koule s ryzi a fazolemi a paprikou a rajcatovou omackou, juchuuuu Mexiko:)

Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.

Warning: include(reklama_roh.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/web2/nepise.cz/nepise.cz/blog/page-bottom.php on line 38

Warning: include(): Failed opening 'reklama_roh.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/web2/nepise.cz/nepise.cz/blog/page-bottom.php on line 38