Mexicke guacamole

18. 07. 2008 | † 30. 09. 2015 | kód autora: w2u

Guacamole je raj...je to moje snad nejoblibenejsi priloha. Ale ta laska na sebe dala cekat. Vzpominam si, ze poprve mi nechutnalo a to az do te miry, ze pri jedinecne moznosti vyzkouset to prave, mexicke, primo v Mexiku, jsem ho proste nejedla. Ale pak se to nejak zlomilo a ted uz si neumim zivot bez guacamole predstavit. Mozna to, co mi delalo problem ze sameho zacatku byla chut koriandru, na tu jsem si musela zvyknout. A ted je u me koriandr jedna z nejpouzivanejsich bylinek:)Tak vzhuru do toho:

GUACAMOLE

Ingredience:

2 zrala avokada

1 vetsi rajce (nekdo dava neoloupane, ja loupu, a k tomu se mi osvedcilo namocit rajce na chvili do varici vody, slupka jde pak dolu skoro sama)

1 vetsi cibule nasekana na drobno

sul, pepr, muzou byt chilli papricky nebo chilli koreni

koriandr cerstvy nasekany

limetkova stava nebo staci i normalni citronka

 

Jak na to:

Avokada rozpulime, vyndame pecku, duzinu zbavime slupky a v misce rozmackame vidlickou. Znam kuchare, co avokadu mixuji, ale ja osobne mam radsi vice tuhou konzistenci vysledneho produktu, proto jen ta vidlicka. Pak pripadame cibulku, sul (staci trocha...opet zalezi na chuti, treba Pedrova maminka nedava sul vubec, za to tam cpe jalapenos palive papricky), pepr. Ja pridavam misto chilli papricek jen trochu chilli koreni, jen tak pro chut, nemam rada palive no. A strouzek utreneho cesneku.

Koriandr byt nemusi, ale ke guacamole se hodi vyborne, staci polevkova lzice. Pak lzicka limetkove stavy, hlavne proto, aby guacamole nezhnedlo, protoze cerstve avokado k tomu ma docela rychlou tendenci:) a prikryte folii dame chladit do lednicky. Opet asi zalezi na kuchari, ale ja pridavam rajcata az tesne pred podavanim.

Tak a je to. Jednoduche, ale vyborne. Podavame s tortilovymi chipsy a k mexickym jidlum jako prilohu. Ale ja zboznuju guacamole i na housku jako pomazanku...lahoda.

Dobrou chut.

guaca


Zobrazit další články tohoto autora

Další články z rubriky jidlo-recepty

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.